Appelplukdag

Afgelopen zomer hebben wij veel hagel gehad op de appels en peren. Dit jaar organiseren wij vanwege deze hagelschade géén appelplukdag. 

In het kort:
Wat? Appels en/of peren plukken, pluktreintje, imker, springkussen, letterpuzzelspeurtocht, eten+drinken, boerderijs, suikerspin en appeltaart.
Waar? Oudeslootseweg 3, 3411 MP Lopik (Jaarsveld)
Wanneer? Zaterdag 15 september 2018
Hoe laat? 10.00-16.00 uur
Kosten? Toegang is gratis. Het fruit dat u plukt, rekent u af.

Meer informatie:
Zaterdag 15 september stellen wij ons fruitteeltbedrijf open voor publiek. Deze dag kunt u van 10.00 tot 16.00 uur appels en peren komen plukken in de boomgaard. Dit is de unieke kans om kennis te maken met de nieuwe oogst appels en peren! Met een pluktreintje wordt u op de plukbestemming gebracht. Daar zijn ervaren plukkers die u met vol enthousiasme uitleg zullen geven. Ook de imker is aanwezig met zijn bijen en honing.

Na de zelfpluk kunt u lekker nagenieten op ons terras. Geniet van een lekker bakje koffie of thee en appeltaart. De kinderen kunnen hun energie kwijt op het springkussen.

Voor de puzzelaars hebben we weer een letter-puzzelspeurtocht georganiseerd. Tijdens het ritje naar de plukbestemming kunt u speuren naar letters, maar ook in en rondom de winkel en op de plukbestemming kunt u zomaar letters tegenkomen. Puzzel mee en maak kans op leuke prijzen!

Of kijk even rond in onze Landwinkel met vers fruit, cadeaupakketten, streekproducten en boerenkaas. En niet te vergeten: de bak-producten om bijvoorbeeld en lekkere cake, taart of appelplaatkoek te kunnen maken van de zelfgeplukte appels!

Daarnaast nog een leuke tip: probeer de appelschiller eens uit! Ideaal voor in de keuken. Schilt de appel, snijdt hem in plakjes en haalt tevens het klokhuis eruit. Verkrijgbaar in onze Landwinkel en 2 jaar garantie.

Kortom, een superleuk dagje uit voor jong en oud!!!

Veelgestelde vragen:

Moet ik me aanmelden voor de Appelplukdag?
Nee, aanmelden is niet nodig. We vinden het wel leuk als je laat weten of je komt via onze Facebook pagina.

Waar vind ik jullie fruitteeltbedrijf?
Ons fruitteeltbedrijf ligt net buiten het mooie dorp Jaarsveld/Lopik. Maakt u gebruik van navigatie? Vul dan de plaats Lopik in. Aan de Oudeslootseweg 3 vindt u ons bedrijf. Enkele navigatiesystemen geven onze locatie onjuist aan. Komt u via de N210 (vanuit Utrecht of Rotterdam) neem dan afslag Jaarsveld.

Moet ik de appels en peren die ik pluk betalen?
Ja, het zelf geplukte fruit wordt gewogen en dat moet betaald worden.

Welke soorten appels en peren kan ik plukken?
Elstar, Wellant, Junami en Golden, Conference, Comice, Verdi

Is er parkeergelegenheid?
Ja, er is een parkeerplaats aanwezig. Komt u uit de regio Lopik? Dan raden we u aan om met de fiets te komen i.v.m. de drukte.

Moet ik nog iets meenemen?
Het is handig om stevige tassen mee te nemen, zodat u de appels en peren gemakkelijk mee naar huis kunt nemen. Mocht het regenachtig zijn in de week van de Appelplukdag dan willen we u aanraden om niet op naaldhakken te komen. Het kan dan namelijk wat blubberig zijn in de boomgaard.

Kan ik met PIN betalen?
In onze Landwinkel kunt u met PIN betalen, maar bij sommige activiteiten/onderdelen kunt u alleen contant betalen. Houd daar rekening mee!

Ik ben wat ouder en ik durf niet meer de boom in op een ladder. Is de Appelplukdag dan wel iets voor mij?
Geen paniek! Wij hebben namelijk alleen maar laagstambomen. U hoeft dus niet op een ladder te gaan staan! En ook kinderen kunnen dus prima zelf appels en peren plukken.

Ik heb nooit appels geplukt. Hoe moet ik dat doen?
Goede vraag, want appels moet je heel zorgvuldig plukken. Bekijk ons filmpje en ontdek hoe je appels moet plukken!