Hollandse kersen uit eigen boomgaard!

Zaterdag 14 juni is ons kersenseizoen weer van start gegaan. Wij verkopen Hollandse kersen uit eigen boomgaard. Er is dit jaar een enorme vraag naar Hollandse topkersen. De kersen zijn heerlijk zoet van smaak. Door de zon gerijpt en met de juiste balans van voeding en water, groeien de kersen uit tot ware juweeltjes. Mede door de kleien oogst van topkersen zijn de veiling- en consumentenprijzen hoog.

Nieuw dit jaar is onze fruitautomaat. Wilt u (als het druk is in de winkel) niet in de rij staan wachten voor kersen of komt u liever buiten openingstijden? Dan kunt u terecht bij onze fruitautomaat. Let op: U kunt alleen contactloos betalen. Onze fruitautomaat is op zondag gesloten.

Earlise:

De eerste kers die rijp is, draagt de mooie naam Earlise. Deze hartvormige kersen zijn opvallend donkerrood van kleur. De kers Earlise is erg aantrekkelijk vanwege de vroege rijping.

Burlat:

Burlat is ook een vroege kers en komt na de Earlise. Burlat heeft donker vruchtvlees en een felrode kleur. De kers is goed van smaak en sappig.

 

Merchant:

Merchant is een favoriete kers. Het is een stevige, zoete, grote en donkere kers. Een lekkere aanrader!

Giorgia:

Een zeer aromatische en donkere kers. Heerlijk zoet en met een purperrode kleur.

Lapin:

Een zeer bekende kers die natuurlijk niet mag ontbreken in onze boomgaard. Het is een sappige, stevige en zoete kers en heeft een donkere kleur.

Canada Giant:

Een hartvormige, grote, rode kers met een hoog suikergehalte. Erg goed van smaak die je zeker niet mag missen!

 

Korvick:

Korvick is het broertje van de Korida. Qua uiterlijk lijken ze sterk op elkaar. De Korvick heeft een lange steel en de vruchten zijn iets zachter dan van de Kordia.

Samba:

Een donker-rode en stevige kers. Heeft een zeer goede smaak en een korte vruchtsteel.

Summit:

In tegenstelling tot andere kersen, is Summit middenrood gekleurd. Het is een zeer grote kers met stevig vruchtvlees.

Kordia:

De Kordia is een bekende en geliefde kers. Het is één van de grootste kersen en de goede smaak maakt de kers perfect af. Kordia is erg zoet en donker.

 

Karina:

Karina laat even op zich wachten, maar het wachten wordt zeker beloond! Karina heeft een zoete smaak en de vruchten zijn zwart van kleur.

Regina:

De Regina is één van de laatste soorten die we plukken. Regina is een bekende kers die zoet van smaak is. Dit komt doordat het een ‘laat’ ras is. De kersen krijgen zo meer zon.