HONING – de natuurlijke smaakmaker!
Wist u dat …
- Honing de perfecte suikervervanger is?
- Met de aankoop van deze honing u de imkers, de bijen en de natuur steunt?
- Honing bij kamertemperatuur, op een donkere plaats bewaard moet worden? Bij kristallisatie de honing in handwarm water zetten. (Let op niet te warm!)
- Honing fantastisch te combineren is met kaas?
- Op de kaasplank
- Over de geitenkaas
- Op de boterham met kaas en een schijfje appel
- Over een (kaas)pannenkoek
- Over zachte kazen
- Kaastosti
Informeer gerust, …wij adviseren u graag!
Lees hiernaast meer over de soorten honing.
Tijmhoning
Tijmhoning staat bekend om zijn intense smaak. Met het versuikeren van de honing verandert niet alleen de kleur, maar ook de smaak en geur. Beide zullen nog intenser worden dan ze al waren. Tijmhoning heeft een aangename nasmaak is kruidig en een beetje scherp. De honing ruikt zowel bloemig als kruidig maar is niet zo zoet als bijvoorbeeld klaver- of acaciahoning. Lekker op koude dagen in warm water, thee of in warme melk.
Bloemenhoning
De smaak van bloemenhoning is afhankelijk van de bloemen die bloeien en de weersomstandigheden waaronder de honing door de bijen wordt verzameld. Daardoor wisselt de smaak.
Net als de andere soorten is deze honing rijk aan vitaminen en mineralen. Ook lekker op brood, en door de koffie, thee en yoghurt.
Acaciahoning
Lindehoning
Deze Lindehoning heeft een geheel eigen smaak is fris en mintachtig, De honing heeft een vrij sterke, houtachtige geur.
Lindehoning is een seizoenshoning waarbij bijen hun nectar uit lindebloesems van de lindeboom halen. De honing wordt dus alleen in het begin van de zomer gemaakt. Bij aankoop is de lindehoning vloeibaar van vorm. Het duurt lang voordat de honing is versuikerd. Maar zodra dit gebeurt wordt de honing extra zoet. Lindehoning is geelgroen tot donkergeel van kleur.
Koolzaadhoning
Koolzaadhoning is een mooie lichte crèmehoning. Het wordt gewonnen uit de gele koolzaadbloemen die ingezaaid worden om vanuit het zaad olie te winnen. Koolzaadhoning kristalliseert snel en is vrij hard. Als de koolzaadhoning wordt geroerd dan ontstaat er een crème die smeerbaar blijft, smeer hem gerust op uw brood!
Balsemienhoning
Spring Balsemienhoning is afkomstig uit de Biesbosch. Eén van de meest bijzondere natuurgebieden van Nederland. De springbalsemienen leveren bij goed weer een heerlijke nectar waar de bijen heel graag op vliegen.
Samen met de heidedracht is het één van de laatste honingdrachten van het seizoen. Lekker op brood, in warme melk, thee en koffie.